Over Marc

Marc Metten
Freelance Marketeer
MARC-eTING, dat ben ik: Marc Metten. Ik ben een freelancemarketeer met een schat aan marketingervaring én een duidelijk visie over marketing. Elk bedrijf – van eenmanszaak en kmo tot grote organisatie – heeft nood aan een doordacht marketingcommunicatieplan. Want de manier waarop u zich naar de buitenwereld profileert, heeft een rechtstreekse invloed op uw omzetcijfers en uw groei. De beste basis? Een uitgewerkte marketingcommunicatiestrategie die door uw hele onderneming wordt gedragen. Met een krachtig bedrijfsimago en gerichte communicatie overtuigt u prospects om voor u te kiezen en creëert u loyaliteit onder uw bestaande klanten.


Mijn expertise

Als pas afgestudeerde master in de handelswetenschappen zette ik mijn eerste professionele stappen in de wereld van de verzekeringen. Daar leerde ik de kneepjes van het salesvak. Na enkele jaren kwam ik in contact met de Spector Photo Group die elf jaar lang mijn persoonlijke marketingleerschool zou worden. Ik leerde er het belang van testen en meten en kon mij uitleven in professionele uitdagingen in binnen- en buitenland. Er volgden boeiende functies bij Harte-Hanks CRM Services, Oracle, Cegeka en adsolut®, waarbij ik vooral mijn verkoopvaardigheden perfectioneerde. Sinds november 2012 bundel ik die kennis en ervaring om starters en kmo’s te adviseren.

 

Uitgesproken keuze voor kmo’s en starters

In de laatste jaren van mijn loopbaan in dienstverband kwam ik steeds vaker in contact met starters en kmo’s. Ik zag dat de nood aan professionele marketing sterk aanwezig was, maar dat de kennis en de tijd intern vaak ontbrak. Daarom vormen startende bedrijven en kmo’s vandaag mijn doelgroep als freelancemarketeer. Ik wil het dogma dat goede marketing alleen haalbaar is voor grote bedrijven of grote budgetten doorbreken door kleine en middelgrote bedrijven bij te staan in hun marketing en communicatie. Samen gaan we voor resultaat! 

Lees meer over mijn recente projecten