Waarom contentmarketing?

Marc Metten, een freelance marketeer met een ruime ervaring in marketing en verkoop. Iemand die zich als partner opstelt.

Groeiplan

Elke eenmanszaak, kmo of grote organisatie die wil groeien, heeft baat bij een doordacht en gestructureerd marketingplan. Hierdoor onderneem je doelgerichte acties om meer te verkopen. Bovendien communiceer je echt op maat van de doelgroep.

Wil je ook groeien?

Maak gebruik van mijn kennis en ervaring om

 • Jouw visie, missie en waarden te bepalen
 • De interne en externe situatie grondig te analyseren
 • Aanbod en doelgroep scherp te stellen
 • Jouw doelstellingen op korte en lange termijn te formuleren.

Results together

Laat ons samen een doordacht en gestructureerd marketing- en communicatieplan opstellen. Jouw bedrijfskennis, jouw informatie met betrekking tot de klanten en de sector of markt, gecombineerd mijn informatie uit studie en vorige opdrachten, garanderen succes voor jouw en alle betrokken stakeholders.

Uitvoering

Indien gewenst, coördineer ik de uitvoering. Hiervoor werk ik samen met uw medewerkers, met bestaande of nieuwe leveranciers/specialisten.
Opvolgen, bijsturen waar nodig en rapporteren, horen erbij.

Contentmarketing

Contentmarketing is een marathon, geen sprint!

Contentmarketing is een van de hoogste prioriteiten bij vele bedrijven. Ook bij de ‘kleinere’.

Definitie:
Contentmarketing is het publiceren en verspreiden van content met als doel het verhogen van de awareness bij de doelgroep tot aan het punt van aankoop of herhaal aankoop.

Het gaat dus niet om een promotionele actie of (potentiële) klanten stalken met berichten in de hoop hen te overtuigen een aankoop te doen.

Neen. Contentmarketing is het aanreiken van waardevolle informatie, ideeën of tips waar de lezer iets mee kan of waaruit hij of zij iets uit leert.

Ja. Contentmarketing leidt enkel tot resultaten als men bereid is een engagement voor lange tijd (of voor altijd) aan te gaan. Blijven investeren in content zorgt ervoor dat jouw bedrijf vlotter gevonden wordt. Daardoor wordt leads genereren goedkoper. Een ander leuk ‘gevolg’ is dat je ervoor zorgt dat ‘de buitenwereld’ jou (op termijn) erkent als expert in jouw domein.

Daarenboven is het uitstekend om de naamsbekendheid te vergroten. Ook bij diegene die misschien niet meteen klant worden maar jouw naam doorgeven aan hun familie, vrienden en collega’s. Contentmarketing. Vrijblijvend babbel? marc@marc-eting.be

Mijn historiek

Als pas afgestudeerde master in de handelswetenschappen zette ik mijn eerste professionele stappen in de wereld van de bedrijfsverzekeringen.
Daar leerde ik de eerste kneepjes van verkopen. Na enkele jaren kwam ik in contact met de Spector Photo Group (nu smartphoto.be), een groeiend bedrijf dat 11 jaar mijn persoonlijke marketingleerschool zou worden. Ik leerde er het belang van testen en meten en kon mij uitleven in professionele uitdagingen zowel in binnen- als buitenland.

Nadien volgden boeiende functies bij Harte-Hanks CRM Services, Oracle, Cegeka en adsolut®, waarbij ik vooral mijn verkoopvaardigheden aanscherpte.

Sinds november 2012 bundel ik die kennis en ervaring om starters en kmo’s te adviseren.

Freelance marketeer

In november 2012 nam ik het besluit om op zelfstandige basis te starten. Naast een hele reeks kleinere opdrachten, werkte ik de afgelopen jaren voornamelijk voor volgende opdrachtgevers.

Trideus (Ham)

Trideus heeft vele jaren ervaring in het domein van 3D-printing en bij uitbreiding ‘additive manufacturing’. In het kader van de groei en de uitbreiding met state-of-the-art industriële printers, voerde Trideus een reorganisatie door. Dit was ook de aanleiding om de naam te veranderen in Unitum Group.

Een van de afdelingen werkt verder onder de benaming ‘Trideus’. Dit team van 8 medewerkers (marketing en verkoop) staat in voor de direct sales. Mijn taak is het coördineren van de activiteiten met het oog op het behalen van de vooropgezette doelstellingen.

Dextra (Genk)

Dextra, jouw rechterhand in personeelszaken, beschikt over een zeer uitgebreide kennis en ervaring in alles wat personeelszaken aangaat. Dextra staat paraat om je te helpen met de vele uitdagingen op vlak van human resources:

 • Loonberekeningen;
 • Ervoor zorgen dat je (tijdig) voldoet aan alle wettelijke verplichtingen;
 • Begeleiding van buitenlandse bedrijven en personen die in België actief wensen te worden;
 • Audit van je personeelsbeleid, al dan niet op basis van een bevraging.

Dextra is geen sociaal secretariaat, maar is jouw rechterhand tijdens de gesprekken met je sociaal secretariaat en alle andere officiële instanties.

Dextra heeft me gevraagd mee te helpen op het vlak van marketing, communicatie en leadgeneratie.

Brainlane (Hasselt)

 • Voor talrijke klanten advies gegeven in het kader van een nieuwe website, communicatie en sociale media

Bij CLB ICT & Hosting (Alken) bestonden de taken voornamelijk uit:

 • Leadgeneratie
 • Leadkwalificatie
 • Salesondersteuning
 • Opstellen en uitvoeren van het marketing- en communicatieplan

CLB Group (Alken): 2 zeer interessante projecten over de verschillende business units heen

 • Voorbereidingen met betrekking tot de nieuwe website en de initiële upload van de inhoud
 • Projectmedewerker naar aanleiding van de installatie van een CRM-applicatie

Uitgesproken keuze voor kmo’s en starters

In de laatste jaren in dienstverband kwam ik vaak over de vloer van starters en kmo’s. Ik zag dat de nood aan professionele marketing sterk aanwezig was, maar dat de kennis en de tijd vaak ontbrak. Daarom vormen startende bedrijven en kmo’s vandaag mijn doelgroep. Ik wil het dogma dat goede marketing alleen haalbaar is voor grote bedrijven of grote budgetten doorbreken door kleine en middelgrote bedrijven bij te staan in hun marketing en communicatie. Samen gaan we voor resultaat!

Je vindt mij ook op LinkedIn!

Ontvang mijn inzichten rechtstreeks in je mailbox!

Marc Metten I  Elsbergweg 36 I 3520 Zonhoven

E marc@marc-eting.be
T +32 (0)471 311 498

BTW BE0500.978.769

Volg ‘MARC-eTING’ ook op