Wat is contentmarketing 2018-03-08T17:20:32+00:00

Wat is contentmarketing?

MIJN AANPAK I STAP 1
WELKE INFO ZOEKT JOUW DOELGROEP?

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is het posten van waardevolle informatie die de lezer helpt zijn of haar vraag of probleem op te lossen of tegemoet komt aan de wens voor meer informatie.

Content marketing is a strategic marketing approach focused on creating and distributing valuable, relevant, and consistent content to attract and retain a clearly defined audience — and, ultimately, to drive profitable customer action.

Instead of pitching your products or services, you are providing truly relevant and useful content to your prospects and customers to help them solve their issues.

Bron: Content Marketing Institute – www.contentmarketinginstitute.com

Bij Van de inhoud – www.vandeinhoud.nl – vertalen ze deze definitie als volgt:

“Content marketing is de kunst om precies te begrijpen naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is. Je speelt in op deze behoefte met content die én de helpende hand biedt én verband houdt met de aanschaf of het gebruik van jouw producten of diensten. Deze content bied je vervolgens aan via een doordachte mix van on- en offline middelen en (sociale) media met als doel klanten aan te trekken en te binden.”

Kiezen voor contentmarketing

Kies je voor de strategie van contentmarketing dan kies je ervoor om op een constante manier waardevolle informatie te delen die de potentiële klanten helpt bij zijn/haar vraag of probleem of tijdens de zoektocht naar informatie.

De uiteindelijke doelstelling is om nieuwe klanten te werven of om meer te verkopen aan bestaande klanten.

Met andere woorden: meer omzet maar dan op een manier waarbij de ‘kopende’ partij het niet als opdringerig ervaart en jou als ‘expert’ gaat beschouwen.

Mijn aanpak I Stap 2 >
Waarom maak je best tijd voor contentmarketing?

Mijn aanpak I Stap 2 >
Waarom maak je best tijd voor contentmarketing?

Wil jij ook meer omzet?
Ik kan je hier bij helpen!

Contentmarketing = doelgericht communiceren met waardevolle informatie. Wij verzorgen de planning, coördineren de uitvoering, kijken naar de cijfers en geven advies.

CONTACTEER MIJ

Ontvang mijn inzichten rechtstreeks in je mailbox!

Marc Metten I  Elsbergweg 36 I 3520 Zonhoven

E marc@marc-eting.be
T +32 (0)471 311 498

BTW BE0500.978.769

Volg ‘MARC-eTING’ ook op